Išgirsime „Blue Hour Sounds“ įkūrėjų Jazzmine & Luca bendrą dj projektą, kuris suburs ir privers klausytojus jungtis į hibridiškas psichodelines kombinacijas tarytum Alex Grey paveikslai. Iš tėvo pusės paveldėjusi karštą turkų kraują, iš motinos – vokišką preciziškumą bei gavusi artistišką abiejų tėvų genetinį kodą, Jazzmine kuria grafiškai tikslią ir tuo pačiu savyje ironišką organinę psichodelinę muziką, kurioje neatsiejamas asmeninis improvizacinis „džiazas“ (jazz-mine). Luca asmeninį muzikinį skonį pradėjo vystyti nuo chill out garsų, tačiau patyręs siautulingą psychedelic trance muzikos šokio jėgą artistas suprato, kad tokio stiliaus „lyrinis nukrypimas“ yra jo pašaukimas, slaptas raktas nuo fizinio žmogaus kūno, turinčio ribotas galimybės, spynos. Duetą vienija bendras tikslas – meilė muzikai. Iš to paties krašto kilęs Peyo pasivadinęs Pietro prie „Blue Hour Sounds“ įrašų kompanijos prisijungė 2010 m. Šiemet TUNDRAI jie žada parodyti nepakartojamą ir nepamirštamą muzikinę morning forest sustojusios laiko mašinos kelionę, kurioje dalyviai išvien trypia šokių aikštelėje pagal pirmąjį termodinamikos dėsnį.

James iš JK yra gerai žinomas ne tik iš „Blue Hour Sounds“, bet ir „Catawampus“ įrašų kompanijos. 2011 m. vaikinas išreiškė asmeninį muzikinį stilių pavadinimu Sprocket, kuriuo pradėjo aktyvią veiklą po įvairius festivalius ir vakarėlius: „Momento Demento“, „Eden Festival“, „Tangra“, „Tribe of Frog“, „Soma Sonic“ ir kt. Išgirsime aštrių kampų krumpliaračio ritmingas full on feel garsų tonacijas LIVE bei dj set pasirodymuose su funky ir psy prog šeštaisiais elementais.

Kliment Dichev iš Bulgarijos su projektu Once Upon A Time jau šešerius metus skleidžia kosminę energiją, paleisdamas į šokių aikštelę gerai ir sklandžiai išvystytą progressive akustinę miną, kurios sprogimo efektas sukuriamas pasitelkus organic psychedelic trance elementus. Once Upon A Time šalutinis poveikis pasireiškia magiška klausytojo kelione po neregėtus kraštovaizdžius, jūros gelmių peizažus. Kiekvieną kartą – tarytum pirmą kartą!

Uralo kalnuose, Sibire, gimęs atlikėjas Gayatree vystyti psichodelinę muziką pradėjo nuo 2003 m., kai persikėlė gyventi į Londoną. Nemažai patirties sukaupęs kelionėse po įvairius festivalius ir vakarėlius Indijoje, Tailande, Indonezijoje bei Maskvoje, šiemet TUNDRA festivalyje jis žada užkurti tikrą twisted progressive pirtį.

Verta priminti lietuvio Adomo Juozapavičiaus asmeninį projektą Gido, kuris yra laukiamas geriausiuose pasauliniuose festivaliuose bei girdimas „Ozora“ radijo stotyje. Klausytojus jis užburia hipnotizuodamas juos kosminės perkusijos su aiškia struktūra ir tyro psichodelinio ritmo pagalba.